12 тренерів з Луганської області підготовлено Програмою USAID „Здоров’я жінок України”

10-12 вересня 2012 року в Ірпені відбувся тренінг для тренерів Програми USAID „Здоров’я жінок України”. Для подальшої роботи з цільовими групами Програми з Луганської області було відібрано 12 осіб, які протягом трьох днів удосконалювали свої знання та вміння тренерів із питань репродуктивного здоров’я. Серед них навчання пройшли й представники Луганського центру роботи з жінками Людмила Горват та Оксана Ким, Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень Олексій Мурашкевич та Олена Черних.

Триденний тренінг провели гінеколог-ендокринолог, національний тренер із питань репродуктивного здоров'я в Україні Вікторія Веренич, психотерапевт, сексолог, кандидат медичних наук, міжнародний тренер з питань збереження сексуального та репродуктивного здоров'я Олена Голоцван та тренер-експерт, член асоціації тренерів України Тетяна Литвинова.

Програма USAID „Здоров’я жінок України” має на меті захистити репродуктивне здоров'я українських жінок та подружжів за рахунок ширшого використання належних і ефективних сучасних методів контрацепції як альтернативи небажаній вагітності та абортам.

Механізм реалізації програми сприятиме загальній меті покращення доступу до медичного обслуговування. Очікується, що сталий результат допомоги буде забезпечений шляхом співпраці з українськими громадськими організаціями, у тому числі – за рахунок розбудови їх потенціалу до надання послуг у сфері репродуктивного здоров'я вразливим соціальним групам та тим, які нині не мають належного доступу до цих послуг.

Спільно з місцевими партнерами з державного і недержавного секторів Програма організовуватиме просвітницькі кампанії для населення і працюватиме над тим, щоб послуги з планування сім’ї і репродуктивного здоров’я ставали більш доступними.

Програма розрахована на 5 років та охопить 16 областей України, серед яких і Луганська область.

Нагадаємо, що 2 серпня 2012 року було підписано Угоду про партнерство між Луганською обласною державною адміністрацією та Програмою USAID «Здоров’я жінок України».

Последние комментарии