ВАСУ почав розглядати скаргу виборця з Алчевська про створення виборчих округів

Восьмого травня Вищій адміністративний суд України почав розглядати апеляційну скаргу на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду щодо рішення ЦВК про створення виборчих округів.

В позові, який третього травня подала до Київського апеляційного адміністративного суду мешканця Алчевська, ставилася вимога про скасування Постанови ЦВК від 28 квітня 2012 року №82 в частині  створення виборчого округу 110. До складу якого включені три анклави: місто Алчевськ, місто Антрацит з частиною Антрацитівського району, частина Лутугинського району. Позивачка також просила суд зобов’язати ЦВК прийняти нове рішення щодо створення виборчих округів в Луганській області.

Четвертого травня Київський апеляційний адміністративний суд повернув позов без розгляду. В ухвалі було зазначено, що Постанова ЦВК від 28 квітня 2012 року №82 про створення виборчих округів не стосується виборчого процесу, і тому має розглядатися не апеляційним судом як виборчий спор, а окружним. На оскарження судового рішення суд надав термін у два дні.

Проте п’ятого та шостого травня подати апеляційну скаргу представник позивачки не зміг, оскільки  Київський апеляційний адміністративний суд не працював, а охорона прийняти скаргу відмовилась. Апеляція була подана безпосередньо в ВАСУ лише сього травня. Восьмого суд розпочав розгляд цієї апеляційної скарги, але відклав слухання на 11-15 десятого травня.

В апеляції позивачка звертає увагу суду, що створення виборчих округів у строк  не пізніше, ніж за 180 днів до дня голосування, передбачено пунктом п’ятим календарного плану організаційних заходів з підготовки та проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.

Прес-служба Луганського відділення КВУ

Последние комментарии