СЦГІ шукає партнерів в усіх областях України для проведення моніторингу стану доступності для громадян генеральних планів міст

Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) запрошує зацікавлені громадські організації та громадських активістів взяти участь у проведенні моніторингу стану доступності для громадян генеральних планів міст України. 

Моніторинг буде здійснено у всіх 459 міських радах країни на предмет виконання ними відповідних норм законодавства України, які забезпечують вільний доступ до такого роду публічної інформації. Орієнтовний термін проведення моніторингу: червень - вересень 2012 р.

 

Від партнерів у проведенні  моніторингу СЦГІ очікує участь у таких проектних діях:

·         збір інформації про стан дотримання профільного законодавства в області;

·         участь у триденному семінарі з питань доступу до містобудівної документації (профільне законодавство в сфері доступу до інформації, планування та забудови територій; механізми захисту громадських інтересів в сфері містобудування; логістика спільних моніторингових дій);

·         надсилання інформаційних запитів до міських рад у власній області;

·         обробка та узагальнення отриманої інформації;

·         адміністративне та судове (за бажанням) оскарження неправомірних відмов в доступі до публічної інформації;

·         проведення прес-конференції за результатами моніторингового дослідження в області, яку представляє партнер;

·         участь в інших проектних заходах та діях.

Усіх зацікавлених просимо заповнити анкету, яку подано у додатку до оголошення. Заповнену анкету слід надіслати до 20 травня 2012 року включно на e-mail: planmista@gmail.com

На основі аналізу отриманих анкет СЦГІ запросить до співпраці організації, які координуватимуть здійснення моніторингу в областях України.

СЦГІ забезпечить організації-партнери методичними матеріалами та інструментарієм для проведення моніторингу, а також компенсує витрати, пов’язані із його проведенням.

* * *

Генеральний план населеного пункту - це найважливіший документ у сфері містобудування. Він затверджується органами місцевого самоврядування й визначає розвиток міста на найближчі роки. 

Дана діяльність здійснюється в рамках проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції: мережа громадянської дії», який реалізує Східноукраїнський центр громадських ініціатив за фінансової підтримки програми«Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження» та Інституту «Відкритого суспільства».

Мета проекту: спонукати органи державної влади та місцевого самоврядування до практичної реалізації положень українського законодавства щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до генеральних планів міст шляхом формування у найбільших містах України неформальної мережі НУО та здійснення членами мережі узгоджених  моніторингових та правозахисних дій.

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

Володимир Щербаченко, тел. 067 640 94 40

Последние комментарии