Сєвєродонецький хіміко-механічний технікум святкує 50-річчя від дати заснування

У ці квітневі теплі дні Сєвєродонецький хіміко-механічний технікум святкує своє 50-річчя від дати заснування.

А все починалося з розпорядження № 218 від 16 квітня 1962 року Луганської ради народного господарства.

Першим його директором був Василь Петрович Кравченко. Під його керівництвом було сформовано педагогічний колектив, створено матеріальну базу та встановлено зв’язки із підприємствами служби побуту.

СВІТ – з гордістю та любов’ю називали свій навчальний заклад викладачі та студенти. Технікум розвивався, збільшувалась кількість студентів, і місця було вже замало у приміщенні по проспекту Комсомольському. Тому в 1965 році розпочинається будівництво нового навчального корпусу по Радянському проспекту. І ось у 1966 році СВІТ стає СХМТ.

Святкування 50-річного ювілею відбувалося у стінах технікуму, на яке було запрошено багато гостей: випускників технікуму, які досягли у своєму житті трудових висот; викладачі, що присвятили своє життя вихованню та навчанню студентів, та директорів підприємств, організацій та закладів, з якими налагоджено співпрацю.

З великою вдячністю згадали присутні колишніх директорів та викладачів СХМТ: Кравченка В.П., Абражаєва В.М., Черемського В.А., Ястремську М.Г., Науменко Т.Г., Негоду І.Д., Христофорову Р.О., Пономаренко Р.П., Поклада В.В. та багатьох інших.

Свято проходило в теплій та піднесеній атмосфері. Щирі слова, спогади, виступи студентів з яскравими номерами – все це запам’ятається присутнім надовго.

Не забули привітати рідний навчальний заклад і колишні випускники: Лебедєв С.І – директор з кадрів, праці, інформації та зв’язків з громадськістю ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», Дегтярьов О.В. – директор з побуту ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», Лисак О.І. – начальник виробництва поліетилену ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот». Вони не лише приїхали відвідати рідні стіни, а й привезли подарунки.

Із ювілеєм технікум вітали гості: Хунов Ю.А., Левченя В.А., Соркін Г.М., Гладков В.М., Плахута Г.А., Брежнєв О.М. Вони побажали нашому технікуму плідної праці, процвітання та любові студентів.

Педагогічний колектив технікуму має у своєму складі багато викладачів-методистів, вищої та І категорій, відмінників освіти України, нагороджених відзнаками та Почесними грамотами.

На святі Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради, а також управління освіти і науки облдержадміністрації були відзначені кращі працівники навчального закладу за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у справу навчання та виховання студентської молоді.

За 50 років свого існування заклад здобув великий досвід у справі навчання та виховання студентів, заслужений авторитет серед інших навчальних закладів України. З кожним роком зростає кількість студентів, що зумовлено запровадженням підготовки спеціалістів за новими спеціальностями.

Інформацію надано СХМТ

Последние комментарии