ПРООН допоможе об'єднаним територіальним громадам на Донеччині та Луганщині розробити стратегії розвитку

7 ОТГ в Донецькій та Луганській областях, в рамках Програми «Відновлення та розбудова миру» Програми розвитку ООН, отримають підтримку з розробки власних стратегій місцевого соціально-економічного розвитку. Також, завдяки відповідному проекту, група експертів надасть навчально-консультаційний супровід громадам стосовно планування їхнього організаційного розвитку.

«Лиманська, Черкаська, Миколаївська, Троїцька, Білокуракінська, Новопсковська та Чмирівська ОТГ увійшли до переліку громад, де будуть працювати експерти, яких ПРООН залучило для виконання вище зазначених робіт, - зазначив  Максим Філяк, експерт ПРООН із стратегічного планування- «Стратегія - дуже важливий документ для громад, це їхня програма розвитку. Вона сприяє консолідації людей, надає чітке бачення яким чином громада буде розвиватись, для яким проектів та ініціатив, в першу чергу, шукатиме ресурси. Стратегія сприяє прозорому розподілу коштів, підвищує конкурентоспроможність громади та, наче навігатор, вказує ключові орієнтири в досягненні спільної мети. Саме стратегія є тим базовим документом для влади, який вона має обов'язково враховувати, розвиваючи громаду. Тому ПРООН, залучаючи фахових спеціалістів, допомагає  об'єднаним територіальним громадам  розробити стратегії для вище зазначених ОТГ», -  акцентувала Максим Філяк.

Виконавцем проекту «Розроблення стратегій місцевого соціально-економічного розвитку, планів організаційного розвитку органів управління, а також надання навчально-консультаційного супроводу процесу планування організаційного розвитку в 7 ОТГ Луганської та Донецької областей» є консорціум громадських організацій. Зокрема: Творчий центр ТЦК, Асоціація малих міст України та ГО «Точка доступу».  

 

 

Последние комментарии