Як відновити втрачене чи викрадене посвідчення водія?

Як відновити втрачене чи викрадене посвідчення водія?

Трапляється, що виникають ситуації, від яких не застрахований жоден автолюбитель – втрата або крадіжка водійського посвідчення. І діяти в такій ситуації необхідно якомога швидше. На сьогоднішній день процедура відновлення даного документу досить проста, а пакет необхідних документів невеликий. Час - безцінний, а без посвідчення водія життєвий та робочий графік руйнуються, змушуючи Вас нервувати.

Згідно з п. 29 постанови Кабінету Міністрів України від 08.05.1993 № 340 «Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» про втрату посвідчення водія водіям необхідно повідомити працівникам сервісного центру МВС, а в разі його викрадення - територіальному органу Національної поліції.

Працівники сервісного центру МВС перевірять факт видачі раніше такого посвідчення особі, яка заявила про його втрату або викрадення, та оформлять й видадуть нове посвідчення замість втраченого або викраденого.

Щоб відновити посвідчення водія необхідно звернутись до територіального сервісного центру МВС з документами:

·   паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус;

·   копії довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків (у разі його відсутності у відповідних базах даних МВС) або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);

·   довідку з поліції (у разі викрадення);

·   медичної довідки встановленого зразка.

При цьому, іспити зі знань Правил дорожнього руху та навичок керування транспортним засобом не складаються.

Последние комментарии