Зі святом, Сєвєродончани!

Зі святом, Сєвєродончани!

Сьогодні - третя річниця визволення Сєвєродонецька від незаконних озброєних формувань.

Для жителів міста березень-липень 2014 року стали страшним іспитом: побиття патріотів, озброєні сепаратисти, постійних страх та стрес. Багатьом прийшлося покинути рідне місто заради своїх дітей.

Визволення «хімічного трикутника» розпочалось 19 липня, та 21 разом зі звільненням Рубіжного, почалося визволення Сєвєродонецька. І вранці 22 липня, сєвєродончани побачили хлопців з ВСУ та Нацгвардії на своїх вулицях.

У звільненні Сєвєродонецька відзначився командир окремої криворізької бригади охорони громадського порядку, військової частини 3011 Центрального оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, полковник Олександр Радієвський, який загинув 23 липня під час бою за Лисичанськ. Прикриваючи свого командира, також віддали свої життя за Україну командир батальйону підполковник Павло Сніцар та стрілець-солдат Ігор Коцяр. Посмертно Олександру Радієвському присвоєно звання генерал-майора.

Сьогодні місто живе і розквітає. Ми вдячні військовим, які повернули нам спокій та мирне життя, повернули до нас Україну! Низькій уклін нашим визволителям! Вічна пам’ять тим, хто загинув, захищаючи та відстоюючи незалежність, територіальну цілісність та наше право жити у вільній країні!

 

Редакція сайту "Сєвєродонецьк.Інфо"

Последние комментарии