Крадіжка грошей з банківської картки

Конституція України з-поміж інших захищає право приватної власності особи, проголошуючи його непорушним. З цією метою у Кримінальному кодексі України конкретизовані діяння, які зазіхають на це право, та встановлює відповідальність за злочини проти власності. Подібні діяння позбавляють власника можливості володіти, користуватися і розпоряджатися своїм майном на власний розсуд, що є недопустимим.

Серед кримінальних правопорушень проти власності  основну, найбільшу частку складають крадіжки. Статтею 185 Кримінального кодексу України встановлена відповідальність за таємне викрадення чужого майна (крадіжку). Особливістю даного злочину є те, що він завжди вчиняється умисно, з розумінням протиправності таких дій, а тому держава в особі правоохоронних органів повинна реагувати на подібні випадки порушення прав громадян та проводити їх розслідування.

Співробітниками Національної поліції проведено досудове розслідування, яким було встановлено обставини крадіжки грошей з банківської картки. Так, встановлено, що гр. перебуваючи у свого знайомого вдома, скориставшись моментом коли господар вийшов,  викрала грошові кошти розпорядилась викраденим майном на власний розсуд, як своїм власним.

За даним фактом Новоайдарським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури у подальшому обвинувальний  акти стосовно гр. С було спрямовано до суду для розгляду по суті.

М.Власенко, прокурор Новоайдарського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області    

Последние комментарии