Крадіжка майна

Згідно з офіційною статистикою крадіжка є найбільш поширеним злочином в Україні.

Юридичне визначення крадіжки передбачено статтею185 Кримінального кодексу України, згідно з якою це «таємне викрадення чужого майна». Викрадення завжди полягає в активній поведінці винної особи, спрямованій на незаконне та безоплатне вилучення чужого майна поза волею власника.

Новоайдарським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури здійснюється нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі  процесуального керівництва за досудовим розслідуванням у  кримінальному  провадженні за фактом крадіжки майна у гр. Г.

Під час досудового розслідування було встановлено, що гр. С. в ході вживання спиртних напоїв, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, маючи корисливий мотив,  діючи протиправно, умисно, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, скоїли крадіжку дитячої коляски потерпілої, спричинивши їй матеріальну шкоду. Злочинця та викрадене майно було виявлено працівниками поліції вже наступного дня.

За результатами досудового розслідування та зібраними доказами, що підтверджують вину гр. С. було повідомлено про підозру  у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 185 КК України, після чого прокуратурою Новоайдарського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури відповідно до вимог ст. 283 КПК України буде спрямовано до суду обвинувальні акти стосовно громадян С.

 

 

Последние комментарии