Відбулося засідання круглого столу з профорієнтаційної роботи з молоддю

Відбулося засідання круглого столу з профорієнтаційної роботи з молоддю

3 березня з ініціативи Луганської обласної служби зайнятості на базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості відбулося засідання Круглого столу на тему «Сучасні тенденції профорієнтаційної роботи з молоддю: джерела та горизонти співробітництва» за участю представників Департаменту освіти та науки, Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму, керівництва шкіл, ВНЗ, ПТНЗ, роботодавців, спеціалістів з питань зайнятості та розвитку підприємництва міжнародних донорських організацій тощо.

Метою проведеного заходу є існуюча необхідність в активізації  сприяння узгодженню потреб ринку освітніх послуг та ринку праці, проведення комплексної профорієнтаційної роботи з учнівською та студентською молоддю, посилення відповідності професійного рівня вимогам роботодавців, а також в орієнтації на самозайнятість та підприємницьку ініціативу.  

Учасники заходу зазначили, що саме в школі, поряд з програмою навчання, підліток освоює міжособистісні взаємини і формує думку про вибір майбутньої професії. Під час засідання Круглого столу було обговорено Програму спільних заходів на 2017 рік.

Ураховуючи необхідність об’єднання зусиль усіх соціальних партнерів для вирішення поставлених завдань, учасники зустрічі розробили спільні рекомендації, що сприятимуть послідовній та систематичній роботі з випускниками Луганщини.

Последние комментарии