Стан розгляду і вирішення звернень та особистого прийому громадян в Сєвєродонецькій місцевій прокуратурі протягом 2016 року

Відповідно до Конституцією України, Закону України «Про звернення громадян»   громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

На реалізацію цього права протягом 2016 року до Сєвєродонецької місцевої прокуратури надійшло 675 звернень, що  майже на 30% більше ніж в 2015 році

 Проаналізувавши категорію та характер звернень громадян вбачається, що 345 звернень, або 51%  - вирішено по суті,  323, або майже 48 % - спрямовано  до інших відомств, тобто питання, які підняті в зверненнях, не належать до компетенції органів прокуратури.

 Переважна більшість вирішених прокуратурою звернень 205 - з питань досудового розслідування. З питань представництва інтересів громадян та держави в суді  до прокуратури надійшло  67  звернень.

Для спрощення процедури звернення громадян в Сєвєродонецькій місцевій прокуратурі створено електронну скриньку для отримання електронних звернень  - zvernennia.prok.sever@gmail.com.

Також в місцевій прокуратурі діє телефон «гарячої лінії» - 4-04-77.

 В місцевій прокуратурі постійно здійснюється особистий прийом громадян.  В доступному та зручному для відвідувачів місці, знаходиться  стенд з  графіком прийому громадян, також надана інформація про прийом громадян керівництвом Генеральної прокуратури України (з зазначенням адреси, днів та часу прийому), апарата прокуратури Луганської області.

Протягом  2016 року на особистому прийомі в прокуратурі міста прийнято 213 громадян, з них особисто керівником прокуратури – 36.

 

І. Новохацька, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури                            

Последние комментарии