Обвинувачених у вчиненні жорстокого злочину чекає справедливий суд!

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчиненого групою осіб, що спричинило смерть потерпілого, а також, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України, тобто у нападі, з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Так, 9 листопада 2016 року, приблизно о 21:30, І. та П. побачили раніше невідомого їм громадянина З.Користуючись станом алкогольного сп’яніння останнього, маючи намір на напад з метою заволодіння чужим майном, почали його переслідувати. Наздогнавши останнього, вони   запропонували останньому випити разом.Громадянин З. відмовився. Після чого  І. та П. завели З. у квартал до будинку № 28-гна бульварі Дружби народів міста Сєвєродонецька, де почали наносити удари кулаками та ногами потерпілому, чим заподіялийому тілесні ушкодження, від отримання яких останній помер в лікарні.

Крім того, після вчинення нападу І. та П. з місця вчинення злочину зникли, а майно, яке вони забрали у потерпілого, зокрема,одяг, взуття, мобільний телефон та гроші в розмірі 240 гривень, розподілили між собою та зберігали за місцем проживання.

На теперішній час обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні направлено до суду, а обвинувачені знаходяться під вартою.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 121 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років; санкція ч. 4 ст. 187 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

 

Прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури   А.Мамонтова

Последние комментарии