Юрій Гарбуз: я визначаю культуру одним із пріоритетів своєї діяльності

«Сьогодні, коли в наш Луганський дім прийшла війна, я визначаю культуру одним із пріоритетів своєї діяльності на рівні з питаннями безпеки та соціально-економічного розвитку», ‑ наголосив вітаючи працівників культури та майстрів народного мистецтва з нагоди професійного свята  голова Луганської обласної державної адміністрації ‑ керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Про це повідомляє Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації.

У своєму виступі з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, Юрій Гарбуз зазначив, що в умовах воєнних лихоліть культура надихає, дає сили і жагу до перемоги.

Саме тому обласна влада приділяє першочергову увагу, відродженню духовності, відновленню і розбудові установ культури. Тільки у  2016 році на зазначені цілі з бюджету області виділено 54 835,0 тис. грн.

Ще 57040,284 тис. грн. з обласного та державного бюджетів виділені на капітальний ремонт Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Крім того, з обласного бюджету виділено 1499,90 тис. грн на капітальний ремонт сцени і концертного залу КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С. Прокоф'єва».

Симфонічному академічному оркестру Луганської обласної філармонії за рахунок обласного бюджету придбані духові та ударні інструменти на суму 885,50 тис. грн.

Знаковими подіями у культурному житті Луганщини стали нещодавно започатковані фестивалі: щорічний обласний Фестиваль української народної іграшки та гри та обласний відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору.

Під час урочистостей Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз нагородив обласними відзнаками митців Луганщини та керівників шкіл естетичного виховання регіону.

Відзнакою Президента України ‑ ювілейною медаллю «25 років незалежності України» нагороджено директора комунальної установи «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва» Ларису Железовську, та Почесними грамотами Міністерства культури України нагороджено керівників творчих колективів: народного хору «Козачі наспіви»– Крохмаля І.Р.,народного ансамблю бального танцю «Еврика» Сєвєродонецького міського палацу культурита заступника начальника управління культури, національностей  та релігій Козенка О.М.

Особливим подарунком для митців Луганщини став спільний Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії з вокальним дуетом «Сестри Тельнюк».

Последние комментарии