Учасникам АТО знизили пенсійний вік

Верховна Рада прийняла закон, що знижує пенсійний вік учасникам АТО. Чоловікам до 55 років, жінкам - до 50.

У юристів Всеукраїнського благодійного фонду «Горєніє» питають - хто має право на дострокову пенсію. Юристи відповідають:

·        Військовослужбовці начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали участь в бойових діях, в АТО.

·        Військовослужбовці начальницького і рядового складу ОВС, які стали інвалідами через поранення, контузії, каліцтва, одержані під час захисту Батьківщини, при виконанні інших обов'язків військової служби або внаслідок захворювання, пов'язаного з участю в АТО.

·        Дружини та чоловіки військовослужбовців начальницького і рядового складу ОВС, якщо вони не одружилися повторно. Батьки військовослужбовців, загинувших під час проходження військової служби і після звільнення із служби, внаслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих при виконанні обов'язків військової служби, або через захворювання, пов'язане з участю в АТО.

·         Резервісти та військовозобов'язані, які отримали статус учасника бойових дій, інваліда війни, їхні дружини, чоловіки і батьки.

Умова отримання дострокової пенсії - страховий стаж не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

За будь-яких правових питань - звертайтесь до юристів Всеукраїнського благодійного фонду «Горєніє» за контактами нашого Віртуального правового центру. Це безкоштовно.

Skype:

Для Дніпропетровщини: yurist.gorenie.dp

Для Запорізької області: yurist.gorenie.zp

Для Донецької області: yurist.gorenie.dn

Для Харківської області: yurist.gorenie.kh

Гаряча лінія та Viber для усіх регіонів: 050 044 56 01.

Kyivstar: 068 569 93 06,

MTC: 066 355 52 46,

Lifecell: 073 106 34 67.

Безкоштовний Віртуальний консультаційний центр для ВПО відкрив Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» в рамках проекту Українська ініціатива Зміцнення Громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). З травня 2016 року Віртуальний консультаційний центр працює за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в рамках Проекту «Підтримка українських громад у зв'язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб».

Последние комментарии