Гібридна війна в полі зору бібліотеки

27 серпня методисти Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. М. Горького навідалися до Біловодської централізованої бібліотечної системи з тренінгом "Бібліотека як інформаційний центр під час гібридної війни". На тренінгу були присутні бібліотекарі всіх сільських бібліотек Біловодського району.

Мета тренінгу передбачала надання інформації щодо шляхів усунення маніпуляцій свідомістю під час гібридної війни. Підкреслимо, що тему консультації підказали самі біловодчани. У складних умовах сьогодення бібліотекарі мимоволі опинилися на передовій інформаційної війни, що розв'язана проти нашої країни. Як протистояти обставинам інформаційної агресії та свідомо орієнтуватися на ниві різнопланової інформації,  що зробити, аби найкраще взаємодіяти з мешканцями власних громад у цей непростий для країни час –  усі ці питання порушувалися під час заходу. Як зауважив заступник директора ЛОУНБ імені О. М. Горького Світлана Моісеєва, порушена тема зацікавила всіх працівників сільських бібліотек, більше того, мотивувала на переосмислення своєї діяльності та засвоєння на практиці набутих знань.

Після тренінгу розгорнулася  жвава дискусія, під час якої колеги поділилися своїм досвідом роботи в умовах інформаційної небезпеки. У подальшому Луганська обласна бібліотека планує провести подібний семінар і в інших районах Луганщини.

 

Прес-центр ЛОУНБ імені О. М.  Горького 

Последние комментарии