Святкові заходи ЛОУНБ імені О.М. Горького в рамках урочистостей до Дня Незалежності України

Святкові заходи ЛОУНБ імені О.М. Горького в рамках урочистостей до Дня Незалежності України

Луганська обласна бібліотека імені Горького долучилася до святкування 25-ї річниці Дня Незалежності України. Працівники бібліотеки організували активні культурні заходи відразу у двох містах – Старобільську та Сєвєродонецьку.

Організований бібліотекою майданчик проекту «Відкрита бібліотека», ідейним натхненником якого був фестиваль «З країни в Україну», став одним із найвідвідуваніших у Старобільську та Сєвєродонецьку. Кожен мав змогу отримати книгу на свій смак. Бібліотекарі поділилася власними спостереженнями щодо вподобань читачів у двох містах. У Старобільську здебільшого цікавилися біографічною літературою та книгами з рукоділля. Сєвєродонецькі читачі віддали перевагу художній літературі, цікавилися новинками сучасної української літератури. До спільних літературних уподобань віднеслися книги з історії, зокрема з історії України.

Не менш цікавим та пізнавальним виявився бібліоквест «Відкрий Україну через бібліотеку», який проводився у Старобільську і присвячувався відзначенню державного свята та 330-річчя міста. Подібний захід проводився вперше, проте встиг зібрати доволі багато ініціативної молоді. Учасники бібліоквесту, розділені на команди, відвідували різні локації та відповідали на питання стосовно історичного розвитку бібліотек в Україні та в Старобільську загалом. Наприкінці квесту відбулося нагородження учасників та переможців грамотами, солодкими призами та книгами. Молодь охоче ділилася своїми враженнями від участі у квесті: «Задум бібліоквесту дуже цікавий. Поєднуються як фізичні вправи, так і розумові. По-перше, ми добре розім’яли свій мозок, по-друге, ми дізналися дуже багато цікавого про бібліотеки, про що взагалі не могли уявити. Мені здається, що подібний квест буде цікавим і для людей похилого віку, і для молоді. Тому треба проводити квести частіше, розширювати тематику до різних свят. Це було б дуже пізнавально», - говорить студентка Євгенія.

У Сєвєродонецьку захід «Відкрий Україну через бібліотеку» працівники бібліотеки провели в дещо інакшій формі. Це була міні-вікторина, яка передбачала розгадування патріотичного кросворду. Учасники, які впоралися із завданням, отримали невеличкі подарунки. 

Прес-центр ЛОУНБ імені О. М. Горького 

Последние комментарии