Мирослав Продан: Ми очікуємо на зростання кількості користувачів «Єдиного вікна»

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України єдине вікно – альтернативний варіант проведення процедури митного оформлення, який сьогодні діє поряд зі стандартною процедурою. Про це заявив в.о. заступника Голови ДФС Мирослав Продан під час презентації принципу роботи «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний» Київської міської митниці ДФС.

«Ми регулярно зустрічаємось з нашими суб’єктами господарювання, які запитують, чи буде функціонувати митне оформлення «за старим» принципом. Єдине вікно – це як альтернативний варіант проведення процедури митного оформлення. Стандартна процедура не перестає існувати», - наголосив Мирослав Продан.

Він пояснив, що декларанти можуть подати документи як в «Єдине вікно», так і традиційним методом за старою технологією. Наразі триває перехідний період з впровадження «Єдиного вікна» для адаптації підприємців до цього нововведення.

«Сподіваюсь, що найближчим часом основна частина суб’єктів господарювання буде використовувати принцип «єдиного вікна» як основний і головний», - зазначив Мирослав Продан.

Нагадаємо,  ДФС з 1 серпня 2016 року завершено розробку та розгорнуто все необхідне  програмне забезпечення для функціонування  «Єдиного вікна». В єдину електронну систему об’єднані всі контролюючі органи на митниці (санітарно-епідеміологічний контроль, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний). 

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии