Роман Насіров: Створення міжрегіональної митниці ДФС – черговий крок до подолання корупції на місцях

Роман Насіров: Створення міжрегіональної митниці ДФС – черговий крок до подолання корупції на місцях

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби УкраїниКабінет Міністрів України підтримав ініціативу Державної фіскальної служби та затвердив рішення про створення міжрегіональної митниці ДФС. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду.

Як повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, створення окремого територіального підрозділу має на меті посилення боротьби з контрабандою та корупцією на митниці, підвищення ефективності митного контролю товарів та боротьби з митними правопорушеннями.

«Співробітники міжрегіональної митниці займатимуться аналізом ризиків і в разі необхідності виїжджатимуть без попередження на будь-яку митницю для оперативного втручання. На період їхнього перебування працівники відповідної митниці відсторонюються від виконання своїх обов’язків, а працівники міжрегіональної митниці починають діяти згідно з наданими їм повноваженнями», – зазначив Голова ДФС.

Зокрема, міжрегіональна митниця ДФС матиме право здійснювати повний митний контроль, перевіряти відомості у митних деклараціях та правильність нарахування митних платежів, виявляти та припиняти порушення законодавства як з боку суб’єктів ЗЕД, так і з боку працівників ДФС при здійсненні ними митних формальностей.

Роман Насіров також зауважив, що це забезпечить ефективну роботу по боротьбі з митними правопорушеннями, підвищить ефективність митного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України, та поліпшить результативність виконання завдань та функцій ДФС.

«Створення міжрегіональної митниці ДФС – черговий крок  до подолання корупції на місцях та одна з  реалізованих ініціатив у рамках реформування ДФС», – наголосив Роман Насіров.

«Ми проводимо системну роботу по реформуванню Служби, впроваджуються системи відеофіксації на митницях, в тестовому режимі проект вже працює, з 1 серпня розпочато роботу «єдиного вікна», сформовані міжвідомчі мобільні групи, які незабаром розпочнуть роботу. Все це дієві кроки для подолання корупції та полегшення умов ведення бізнесу», - додав Голова ДФС.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

 

Последние комментарии