Справу Сєвєродончанина, що передавав інформацію до терористичної організації «ЛНР», направлено до суду

Прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою мешканця Луганщини у сприянні діяльності терористичної організації «ЛНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України)

Установлено, що у квітні-травні 2016 року мешканець міста Сєвєродонецька Луганської області на прохання представника так званого «Міністерства внутрішніх справ «ЛНР», який перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області та діє на користь терористичної організації «ЛНР», збирав та передавав у телефонному режимі інформацію щодо дислокації та руху військової техніки Збройних сил України, яка задіяна у проведенні антитерористичної операції.

У травні поточного року вказаного громадянина затримано співробітниками Служби безпеки України. Стосовно нього судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Натепер, прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт стосовно інформатора терористів за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

Последние комментарии