ДФС пропонує внести зміни до механізму адміністративного оскарження рішень контролюючих органів

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України механізм адміністративного оскарження рішень контролюючих органів є важливим механізмом врегулювання спору між платником податків і контролюючим органом. Тому ДФС разом з Міністерством фінансів України напрацьовано пропозиції по удосконаленню цього механізму. Про це повідомив директор департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС Дмитро Донець.

Він зазначив, що основний наголос у пропозиціях було зроблено на підвищенні прозорості та відкритості адміністративного оскарження.  Враховуючи скарги, зауваження та пропозиції платників податків та громадських організацій запропоновано низку змін, серед яких слід відмітити право бути присутнім під час розгляду скарги за участю платника податків представників ЗМІ, здійснення технічної фіксації засідання з розгляду скарги за участю платника податків за допомогою фото-, кінозйомки, відео- та звукозапису, а також залучення до розгляду представників Міністерства фінансів України, Державної регуляторної служби, Ради бізнес-омбудсмена, Уповноваженого з питань підприємництва при ДФС.

«Крім того, серед запропонованих змін - можливість ознайомлення із матеріалами перевірки та адміністративного оскарження в електронній та письмовій формі, можливість  робити копії та виписки з цих матеріалів за допомогою технічних засобів», - зазначив Дмитро Донець.

Запровадження вищезазначених змін пропонується шляхом внесення змін до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України 21.10.2015 № 916.

«Сподіваємося, що запропоновані зміни будуть підтримані центральними органами виконавчої влади, що сприятиме покращенню партнерських відносин між бізнесом та органами ДФС та наданню високоякісного сервісу шляхом забезпечення якісного та відкритого розгляду скарг», - додав Дмитро Донець.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии