На Луганщині винесено вирок ще одному адміністратору антиукраїнської групи в соцмережі

Кремінський районний суд Луганської області засудив місцевого мешканця, який адміністрував антиукраїнську онлайн-спільноту в соціальній мережі та вів антидержавну пропаганду.

25-річний мешканець Кремінної за власною ініціативою створив групу «ВКонтакте» та розповсюджував через неї тексти та інші матеріали, спрямовані на повалення конституційного ладу України, зміну її державних кордонів, на підтримку російсько-сепаратистських збройних угруповань, розпалювання національної та релігійної ворожнечі, наругу над Гімном та Державним Прапором України. Для створення ілюзії жвавої підтримки антиукраїнських меседжів він сам писав коментарі до власних постів з фейкових акантів, публікував вигадані діалоги с неіснуючими персонажами.

Звертає на себе увагу те, що зайняття антидержавною пропагандою хлопець без докорів сумління поєднував із навчанням в українському вищому навчальному закладі за державний кошт.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у жовтні минулого року.

Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ч.110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Правопорушника засуджено до 5 років позбавлення волі з дворічним випробувальним терміном. Вирок набув чинності, повідомляє Управління СБУ в Луганській області.

  

Последние комментарии