Абітурієнтам із зони АТО дозволено вступ до СНУ Даля без сертифікатів ЗНО

Абітурієнти із зони АТО та населених пунктів на лінії зіткнення мають можливість вступати до СНУ ім. В. Даля за результатами вступних випробувань без сертифікатів ЗНО.

Верховна Рада України 19.04.2016 р. прийняла Закон, яким регламентовано умови вступу до вищих навчальних закладів осіб, місцем проживання яких є територія проведення АТО: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1114-19. Відповідний порядок вже розроблений Міністерством освіти і науки України і проходить узгодження в Міністерстві юстиції.

Право на вступ без сертифікатів ЗНО, за вступними випробуваннями мають особи, що завершили здобуття повної загальної освіти, місцем проживання яких є населений пункт що знаходиться на території, де здійснювалась АТО, де неможливо забезпечити виконання стандартів освіти України та/або стабільний освітній процес (перелік міст та селищ http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1053-2014-%D1%80), а також особи, які переселилися із зони АТО після 01.01.2016 р. Випускникам шкіл 2015-2016 рр., які можуть бути віднесені до перелічених категорій осіб, для подачі документів до Приймальної комісії СНУ ім. В. Даля необхідно отримати документ про загальну середню освіту державного українського зразка в Освітньому центрі «Донбас-Україна» пройти державну підсумкову атестацію з української мови та історії України (при вступі ці оцінки використовуються в якості оцінок вступних іспитів до СНУ ім. В. Даля). Безпосередньо в університеті після подачі документів необхідно буде скласти лише вступний іспит з обов’язкового предмета, що визначений у переліку за кожною спеціальністю.

Освітній центр «Донбас-Україна», створений на базі СНУ ім. В. Даля
(м. Сєвєродонецьк) прийматиме Заяви на отримання документів про загальну середню освіту від осіб із зони АТО з 12 липня по 20 вересня 2016 р.

Абітурієнтам, які вже мають документ про повну загальну середню освіту українського зразка необхідно подати до приймальної комісії документи і скласти вступні іспити (http://snu.edu.ua/?page_id=23).

 

Як це працює або алгоритм дій для абітурієнтів із зони АТО

Якщо Ви не маєте документа про повну загальну середню освіту:

1. Подати Заяву до Освітнього центру «Донбас-Україна» з 12.07по 20.09.2016 р.

2. Заповнити Освітню декларацію.

3. Пройти річне оцінювання та державну підсумкову атестацію з української мови та історії України.

4. Отримати в Освітньому центрі «Донбас-Україна» Довідку про проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації.

5. Подати документи до Приймальної комісії СНУ ім. В. Даля з 11.07.2016 до 26.07.2016(для претендентів на денну форму навчання за кошти держбюджету), до 18.09.2016(для претендентів на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб).

6. Скласти вступний іспит(и) за предметами, що визначені Правилами прийому до СНУ ім. В. Даля з 21.07.2016 по 27.07.2016(для претендентів на денну форму навчання за кошти держбюджету). Для претендентів на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб терміни будуть уточнені після затвердження «Порядку прийом..» та узгодження його в Міністерстві юстиції.

7. У тримісячний термін замінити Довідку на документ про повну загальну середню освіту і додаток до нього, за необхідності – отримати паспорт громадянина України.

Якщо Ви маєте документ про повну загальну середню освіту:

1. Подати документи до Приймальної комісії СНУ ім. В. Даля з 11.07.2016 до (цей термін буде уточнений).

2. Скласти вступні іспити в СНУ ім. В. Даля.

Особливості подання документів

- Документи подаються особисто в письмовій формі.

- Факт проживання на території, де здійснюється АТО, підтверджується штампом про реєстрацію в паспорті у населеному пункті із затвердженого переліку.

- Свідоцтво про народження може подаватися особами незалежно від віку (для неповнолітніх додатково пред’являється паспорт одного з батьків, що підтверджує факт проживання у зоні АТО);

- Подаватись може атестат та додаток державного.

Последние комментарии