«Людське життя на розмін оковитої…..»

На жаль не завжди той, хто вчинив злочин може бути притягнутий до кримінальної відповідальності в міру своєї вини.

Злочин про який піде мова є особливо тяжким відповідно до кримінального законодавства України та жорстким зі сторони моралі. І знову ж оковита стала між родиною.

Мова піде про пересічну велику сім’ю, яка в один день лишилася 3-х членів, про жінку, дружину, матір та бабусю,  яка через свою необачність не зрозуміла, що поряд з нею можливо живе її вбивця. Про чоловіка, батька, дідуся, який зловживав спиртними напоями та підіймав руку на дружину.

І так, березневим ранком, не ночувавши вдома з п’яним чоловіком, який словом не один раз підіймав на неї руку, перепадало і тещі, вона допомагала свої матері по господарству, додому йти не поспішала, до речі минулої ночі вона ночувала у свого сина, оскільки вдома на неї чекав чоловік, який вже декілька днів був у запої. Вона знала, якщо піде додому то знову почнеться сварка, яка закінчиться рукоприкладством.   До речі необхідно додати, що окрім сім’ї про таке сімейне життя односельчанки знали усі сусіди, але напевне вважали, що це не їх справа, а вона і гадки не мали, яке лихо може трапитеся.

Так, близько 10 ранку  у кімнату де знаходилася її мате, жінка у поважному віці, раптово забіг її чоловік,  який перебував у стані алкогольного сп’яніння,  в руках у нього був кухонний ніж та без жодного слова накинувся на її матір та почав наносити удари зазначеним ножем. Побачивши це, вона підбігла до чоловіка і стала відтягувати його від матері, на що він став наносити удари і їй, після скоєного, чоловік втік. Прийшовши до тями вона зателефонували синові і сказала фразу єдину фразу «синок він нас порізав».

Почувши таке її син на деякий час розгубився, однак взявши себе в руки побіг до сусідки щоб та викликала швидку, зателефонував своїй дружині та повідомив про лихо. Забігши в будинок своєї бабусі він побачив не дуже приємну картину, бабуся лежала мертва на ліжку а його мате була вся у крові, але жива. Поговоривши декілька хвилин з матір’ю, приїхала швидка, яка забрала потерпілу до реанімації. На жаль жінка наступного ранку померла, на її тілу було близько 15 ножових поранень.

Однак і на цьому лихо сім’ю не покинуло. Зрозумівши, що накоїв чоловік вбитої дружини, зять тещі, прийшовши додому вчинив самогубство через повішання.

Ось так в один день до сім’ї прийшло таке велике горе. Зрозуміти такий вчинок чоловіка я гадаю вже не можливо, однак оковита зіграли з цією сім’ї злий жарт, який закінчився смертю трьох осіб.

Ось така є сувора реальність життя. А хто б знав, якщо б своєчасно родичі, сусіди або громада втрутилися можливо б такого і не відбулося.  Висновки кожен зробить самостійно.

 

О. Гайдидей, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури

Последние комментарии