Митники України та США посилюють співпрацю у протидії контрабанді та митним правопорушенням

Митники України та США посилюють співпрацю у протидії контрабанді та митним правопорушенням

Як повідомили у Державнії фіскальнії службі Українизавдяки підписанню Угоди між Урядами України та Сполучених Штатів Америки про взаємну допомогу, яке відбулось  23 травня, буде значно посилено співпрацю між обома країнами щодо протидії контрабанді та митним правопорушенням.

      Останніми роками відбулись суттєві зміни у глобальній світовій економіці щодо ведення зовнішньоекономічних відносин між суб’єктами господарювання, що у свою чергу викликало потребу у актуалізації договірно-правової бази співробітництва у митній сфері.

      Нова угода про надання взаємної адміністративної допомоги в митних справах удосконалить співробітництво між Україною та США у митній сфері сприятиме запровадженню ефективних заходів для протидії протиправним діям, які завдають шкоди економічним інтересам обох країн.

      Протягом 2015 року до митних органів США українською стороною було направлено 23 запити про надання адміністративної допомоги у проведенні перевірок законності зовнішньоекономічних операцій та отримано 4 відповіді (в т.ч. на запити, що надсилались у попередні роки). За результатами опрацювання вказаних відповідей митницями ДФС у 2015 році задокументовано 92 факти порушень митного законодавства України на суму понад 15,8 млн. грн.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии