Прокуратура на стражі законності

Місцевою прокуратурою проведено перевірку додержання працівниками Сєвєродонецького ВП ГУ НП в Луганській області  вимог  «Інструкції з організації реагування органів внутрішніх справ на повідомлення про кримінальні правопорушення, інші правопорушення, надзвичайні ситуації та інші події».

Основними завданнями органів внутрішніх справ щодо реагування на повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події згідно Інструкції є негайне реагування на всі кримінальні правопорушення та інші події, направлення на місця подій сил і засобів, необхідних для захисту порушених конституційних прав громадян.

Перевіркою встановлено, що працівниками Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області порушуються зазначені вимоги, зокрема несвоєчасність реагування на повідомлення про злочин призводить до настання тяжких наслідків.

Так, до Сєвєродонецького ВП ГУНП у Луганській області надійшла скарга гр. П. про те, що співробітники Сєвєродонецького ВП не реагують на її повідомлення про кримінальне правопорушення. Перевіркою було встановлено, що співробітники ВП ГУНП за повідомленням гр. П. на місце події прибули через півтори години в порушення п. 2.2, 2.3 Інструкції.  Затримка на реагування призвела до тяжких наслідків - вказаний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 125 ч.1 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

З аналогічними порушеннями вимог Інструкції місцевою прокуратурою виявлено декілька фактів.

За результатами перевірки місцевою прокуратурою до Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області  внесено документ прокурорського реагування, який перебуває на стадії розгляду.

 

Лілія Пройда,  прокурор Сєвєродонецької  місцевої прокуратури        

Последние комментарии