У зоні АТО викрито міжрегіональну банду, яка займалась викраденням людей, мародерством і контрабандою

Служба безпеки України викрила міжрегіональне злочинне угруповання, члени якого у зоні проведення Антитерористичної операції вчиняли особливо небезпечні злочини, пов’язані з викраденням людей, мародерством, контрабандою та іншою суспільно небезпечною діяльністю. Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, ця банда була викрита у рамках першого етапу спецоперації СБУ із зачищення усієї лінії зіткнення Донецької та Луганської областей від корупції та інших протиправних дій.  У злочинних схемах були задіяні військовослужбовці, бійці та офіцери інших збройних формувань, працівники різних правоохоронних органів.

Саме під час затримання представників цієї банди у Волновасі загинув офіцер Служби безпеки України, який виявив контрабандний вантаж алкоголю і тютюну.

Наливайченко розповів, що на даний час затримано 16 осіб, серед них –  офіцери Міністерства внутрішніх справ  та Служби безпеки України у Краматорську, які за неправомірну винагороду виписували фальшиві перепустки в зону АТО. Голова СБУ підкреслив, що ця незаконна діяльність припинена.

Голова СБУ зазначив, що  сьогодні всі кримінальні провадження  - щодо вбивства офіцера СБУ, викрадення людей, незаконного володіння зброєю, контрабанди - об’єднано в єдине провадження.

«Ми чітко розуміємо, що  злочинне угруповання, яке діє на території Донецької та Дніпропетровської областей, й бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, й бандити, які викрадали людей -  це єдине організоване злочинне угруповування, це єдина банда», - наголосив він.

За його словами, члени викритого злочинного угрупування діяли у зоні проведення АТО, маючи політичну та фінансову підтримку.

Наливайченко підкреслив, що  на Службу не вплине будь-який тиск, у тому числі й з боку парламентарів, представників державних адміністрацій, -  справу буде доведено до кінця.

«Нам намагаються чинити спротив… можу пообіцяти, всі хто це робить будуть бачити себе в новинах, поки у нас не буде достатньо матеріалів, щоб зняти депутатську недоторканість», - наголосив він.

 

Прес-центр СБ України

Нагадаємо, що гаряча лінія Служби безпеки України для спільної боротьби з сепаратизмом, тероризмом та корупцією - 0 800 501 482, callcenter@ssu.gov.ua

Последние комментарии