ЛНУ відзначив першу річницю у третій евакуації

ЛНУ відзначив першу річницю у третій евакуації

Дев’яносто четверту річницю із дня заснування першого вишу Донбасу відзначили 1 березня.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка зустрів її в евакуації, як колись у роки німецької окупації. Тоді в далеких 40-их минулого століття минуло кілька «евакуйованих» річниць. Однак у ЛНУ не втрачають надії відзначити наступний ювілей у рідних стінах вишу українського Луганська.

«На сьогодні Луганський національний переживає не найлегші часи. Ми зустріли першу річницю у третій евакуації, – розповідають у ЛНУ. Виходячи з цього, як ви розумієте, святкової програми у нас не було. Ми провели урочисту Вчену раду, на якій нагородили кращих студентів і викладачів, почесних професорів, а також підбили підсумки минулого року».

Незважаючи на складні часи, ЛНУ є найпотужнішою базою підготовки як педагогічних, так і непедагогічних кадрів, відзначили на Вченій раді. Щорічно випускаються близько 10 тисяч кваліфікованих фахівців. Багато з них стають гордістю не тільки Луганщини, а всієї України.

Крім того, університет займає провідні позиції в топ-рейтингах і становить чималу конкуренцію як луганським вишам, так і столичним, – заявили на урочистому засіданні. «Ми останні 7 років залишаємося в числі 25 кращих вищих навчальних закладів країни за даними рейтингу ТОП-200 Україна. У 2014 році ЛНУ залишив позаду всі луганські виші. За рейтингом Webometrics-2015 університет посів 27 місце, що практично на 10 позицій вище торішніх результатів, – підкреслили у ЛНУ. Це говорить про те, що ми продовжуємо вдосконалюватися навіть у такі нелегкі для нас часи».

В університеті також відзначають, елітний статус ЛНУ створюється його студентами. Вони і сьогодні продовжують поповнювати вишівську скарбничку нагород дипломами лауреатів міжнародних конкурсів і змагань, наукових конференцій та предметних олімпіад, особистими нагородами державного та міжнародного рівня. «Так, наприклад, у січні один з наших студентів завоював дві золоті та дві срібні медалі на змаганнях із плавання в Сан-Антоніо (США – прим. авт.). А влітку цього року аспірантка ЛНУ поїде на математичний форум до Німеччини. Так можна перераховувати дуже довго, але факт залишається фактом – наші студенти є конкурентоспроможними на світовій арені», – поділилися прикладами з університетського життя у ЛНУ.

Що стосується майбутнього, про нього у виші говорять із побоюванням і впевненістю одночасно, переживають, що ситуація на сході України може посилитися. Однак твердо заявляють, зобов’язання перед студентами будуть виконувати до останнього.

 

Прес-центр ЛНУ (м. Старобільськ)

Последние комментарии