79-та (чергова) сесія міської ради

30 січня відбулося пленарне засідання 79-ої (чергової) сесії Сєвєродонецької міської ради шостого скликання. В його роботі взяв участь депутат Луганської облради В.Г. Кравченко. Народні обранці розглянули близько 60 питань порядку денного. З усіх прийнято відповідні рішення. З ними згідно з Законом України «Про доступ до публічної інформації» можна ознайомитися на сайті міської ради.

Але перед початком пленарного засідання на депутатів та присутніх у залі чекала приємна несподіванка. Під оплески присутніх міський голова В.В. Казаков вручив переможцям та учасникам міського конкурсу на краще новорічне оздоблення підприємств, установ, закладів призи та подяки міськвиконкому. Перше місце за рішенням журі було присуджено ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», друге – КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго». Третє місце розділили два підприємства: ТОВ «Престо» (ЄвроВікна) і КП «Житлосервіс «Ритм». 

Крім того, подяками міськвиконкому було відзначено роботу з новорічного прикрашення своїх закладів ВПУ №24, СІ МАУП, КП «Єдина аварійно-диспетчерська служба», КП «Сєвєродонецьккомунсервіс», КП Житлосервіси «Еврика», «Промінь», «Злагода» і КП «Єдиний розрахунковий центр».

Після цієї приємної церемонії міський голова оголосив про початок роботи сесії. Коментуючи затверджені депутатами рішення, секретар ради А.А. Гавриленко зупинився на найважливіших. Одне з них – Програма соціально-економічного і культурного розвитку м. Сєвєродонецька на 2014 рік. Попередньо, як того вимагає законодавство, її було розглянуто на засіданні виконавчого комітету. Вона охоплює дуже багатий спектр питань життєдіяльності міста, визначаючи пріоритетність та послідовність їх виконання. Програма націлена на вирішення питань, пов’язаних з роботою промислових підприємств, будівництвом, інвестиційною діяльністю, розвитком транспорту, зв’язку, закладів освіти, медичної допомоги та охорони здоров’я, фізичної культури, спору тощо. 

На сесії було також розглянуто питання про затвердження Міської цільової Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху у м. Сєвєродонецьку на період до 2018 року. Важливість цього рішення полягає у тому, що вже сьогодні місто має на своїх вулицях потужний транспортний потік, який рік у рік зростає. Тому, турбуючись про безпеку громадян, треба будувати нові світлофорні об’єкти, обладнувати окремі їх ділянки так званими «лежачими поліцейськими». Внесено пропозиції і щодо розширення проїзної частини вулиць Донецької, Ломоносова, Сметаніна, Гагаріна, Автомобільної. Якщо не враховувати ці моменти, то вже через кілька років Сєвєродонецьк зіткнеться з проблемами «вуличних пробок». 
Зупинився Андрій Анатолійович і на щойно затвердженій міській цільовій Програмі благоустрою м. Сєвєродонецька та прилеглих селищ на 2014 рік. Вона стосується, насамперед, вирішення питань, пов’язаних з надійним забезпеченням роботи вуличного освітлення як у місті, так і у прилеглих до нього населених пунктах, доглядом за зеленими насадженнями та подальшим озелененням міста, вивезенням побутового сміття, забрудненням навколишнього середовища. 

Не залишилося поза увагою секретаря міської ради і питання про внесення доповнень до Програми капітального будівництва та забезпечення технічного нагляду за об’єктами будівництва та архітектурними об’єктами м. Сєвєродонецька на 2010-2017 роки. До раніше прийнятих рішень додався новий перелік доповнень, пов’язаних, насамперед, з благоустроєм територій шкільних та позашкільних закладів. Це – паркани навколо СЗШ №16, 5, 13, ремонт спортивної зали СЗШ №12, покрівель СЗШ №19 і дитячого садочка №37, приміщень, фасаду та ігрових майданчиків дошкільного закладу №26, виконання робіт, пов’язаних з надійністю водозабезпечення Льодового Палацу спорту та інше. 

– Такі доповнення до раніше прийнятих рішень – це веління часу, – пояснив А.А. Гавриленко. – Якщо їх не доповнювати, ми зупинимося у розвитку міста, створимо незручності у майбутньому. І те, що депутати це розуміють, – дуже добре. Бо саме від них, їх розумних, зважених рішень залежить подальший розвиток Сєвєродонецька.
 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии