«Сєвєродонецький «АЗОТ» запрацює з січня

Про це повідомив президент Луганської торгово-промислової палати Сергій Кириченко. За його словами, запуск сєверодонецького хімічного гіганта - не єдиний позитивний прогноз на рік наступний. 


2014-й для Луганщини ознаменується пуском промислових гігантів, що тривалий час не діяли. Про це повідомив президент Луганської регіональної торгово-промислової палати Сергій Кириченко. Зокрема, з перших днів січня розпочне роботу сєверодонецький «АЗОТ». З 15-го вересня підприємство, де працює близько восьми тисяч робітників, зупинено, за офіційною версією, на ремонт. Цікаво, що донецький «Стірол», який теж входить в холдинг Дмитра Фірташа, також зупинявся на «невідомий строк» у вересні (як повідомлялось, через несприятливу ситуацію на ринку), але, як пише «Форбс», концерн має почати повномасштабну роботу до кінця січня. Восени 2009-го і «Стірол», і «АЗОТ» теж зупинялись через зависоку ціну газу: тоді тисяча «кубів» сировини коштувала 246 доларів, а тонна аміаку на зовнішніх ринках – 245 доларів. Нині, коли після домовленостей в Москві 17 грудня ціну російського газу обіцяють на рівні 268,5 доларів за тисячу кубометрів проти 411 у листопаді, хімвиробництва знов мають запрацювати. І вже 26 грудня сєверодонецький «АЗОТ» відновив роботу цеху виробів з поліетилену. 

Сергій Кириченко, президент Луганської РТПП: “Сейчас уже происходит процедура частичного запуска «Азота». С января планируется промышленный запуск, на полную мощность запуск «Азота»

За словами Сергія Кириченка, навесні 2014-го очікується запуск іще одного бюджетоутворюючого підприємства у сусідньому з Сєверодонецьком Лисичанську – «ЛІНІКа», де працювало 4,5 тисячі робітників, і який уже два роки простоює.

Сергій Кириченко: “Мы искренне надеемся, что собственник этого предприятия, корпорация «Роснефть», сдержит свое обещание – капремонт будет завершен к концу марта. В начале апреля должна закончиться закачка сырья, то бишь, нефти. В апреле-мае должен быть технический запуск, а в июне – выход на промышленное производство».
 

Источник lot.lg.ua

Последние комментарии