73-я (позачергова) сесія міської ради

Вчора відбулося пленарне засідання 73-ї (позачергової) сесії міської ради VI скликання.

 

На порядок денний виносилося сім питань. Головним з них було «Про внесення змін до міського бюджету на 2013 рік». 
Коментуючи це прийняте рішення, секретар міськради А.А. Гавриленко зазначив, що всі пропозиції, які надходили у рамках цього питання, були попередньо розглянуті на засіданні виконавчого комітету. Тому на сесію виносився варіант проекту попередньо вже обговорений, доповнений, узгоджений. Це добра практика всебічної підготовки питання перед його винесенням на розгляд членів профільної депутатської групи, а згодом і на сесію. Як результат було прийнято рішення, що затверджує фінансування тих робіт, які через погодні умови або терміновість потребують негайного виконання. Перерахуємо їх. Це – капітальні ремонти житлових будинків, покрівель, колекторів подачі холодної води, внутрішньобудинкових електромереж, системи гарячого водопостачання з заміною теплообмінників у тих житлових будинках, які мають свої бойлери, та інше. 
– Відзначу, – сказав А.А. Гавриленко, – депутати одностайно проголосували за внесення запропонованих змін.
Крім цього, народні обранці затвердили проект рішення «Про внесення доповнень до рішення 104-ї сесії міської ради від 26.08.2010 р. №4352 «Про затвердження програми капітального будівництва та забезпечення технічного нагляду за 
об’єктами будівництва та архітектурними об’єктами м. Сєвєродонецька на 2010 – 2017 рр.». Що це за зміни? 
Для того, щоб виконати певний обсяг робіт і профінансувати їх, сьогодні за існуючими законодавчими вимогами треба внести зміни до раніше прийнятих рішень і затвердити перелік тих робіт, які планується виконати. Такі зміни й були внесені у раніше прийняту програму. 
– Отже, ми маємо змогу вже у цьому році приступити до капітальних ремонтів житлового будинку №8 по вул. Партизанській та сходинок Льодового Палацу спорту з боку вул. Маяковського та пр. Радянського (напроти технікуму), – зазначив секретар міськради А.А. Гавриленко. – Якщо поглянути на сходинки сьогодні, то можна побачити, що саме вони найбільш зруйновані часом і потребують негайного ремонту. До речі, ці роботи будуть виконуватися в рамках комплексного ремонту Льодового Палацу спорту. 
Нагадаємо, що проведення цих робіт стало можливим завдяки фінансовій підтримці ПрАТ «Об’єднання Азот», яке взяло на свої плечі найбільший тягар фінансових витрат.
Після розгляду всіх питань, що стояли на порядку денному, міський голова Валентин Казаков доповів про ситуацію щодо подачі тепла до об’єктів соцкультпобуту та житлових будинків. 
Ситуація тут така: КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго» вже подає тепло. Станом на 10 жовтня підключено 128 будинків, а також всі школи та дитсадки, що розташовані у новій частині міста. З 25 вересня почали обігріватися заклади системи охорони здоров’я. 
Складнішим залишається питання подачі теплоносія від ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ». Зусилля міської влади та обласних структур, що займаються питаннями газопостачання для ТЕЦ, дають свої результати, але не так швидко як того хотілося б. Існують домовленості, і газ в решті-решт буде відпущено для нашої ТЕЦ, яка, не гаючи часу, розпочне здійснювати підключення опалення у житлових будинках старої частини міста.

Последние комментарии