3 липня розмістять дані з останнього предмету ЗНО - всесвітньої історії

З 3 по 27 червня випускники проходили підсумкову перевірку своїх шкільних знань, брали участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Наше місто, як одна з шести територій Луганщини, де проходило ЗНО, прийняла всіх абітурієнтів з нашого регіону. Усього було проведено без одного 8 тисяч тестувань.

Цьогоріч Сєвєродонецьк для проведення зовнішнього незалежного оцінювання мав вісім пунктів тестування: у колегіумі, 4-й, 14-й, 16-й, 17-й, 18-й та 20-й школі, а також в СТІ. Найбільшим попитом у випускників користувався тест з української мови та літератури — там була найвища явка — 93% від зареєстрованих, а навпроти найменше цікавив тест з російської мови — лише 25%. Взагалі процент неявки абітурієнтів по нашому регіону склав 12%. Ті, хто був відсутній з поважних причин — хвороба чи втрата близького родича — зможуть пройти ЗНО в додаткову сесію і вчасно подати документи до вищих навчальних закладів країни.

Злагоджені дії працівників ДАІ, міських медиків і правоохоронців дозволили достойно провести ЗНО, адже всі задіяні освітяни пройшли відповідне навчання й отримали сертифікати, а інші тримали ситуацію під контролем, справляючись з великим напливом бажаючих пройти тестування. На кожному пункті тестування знаходились уповноважені особи Донецького регіонального центру, а під час останнього ЗНО була проведена й державна атестація.

Жодної апеляції ні від абітурієнтів, ні від громадських спостерігачів, ні від представників державної інспекції на роботу сертифікованих працівників не було. Однак зареєстровано порушення з боку самих абітурієнтів. Нова цьогорічна метода контролю — технологічна перерва -перевірка металошукачем - виявила трьох порушників правил проведення ЗНО, які залишили при собі мобільні телефони.

Результати тестування вже зараз на персональній сторінці кожного абітурієнта в Інтернеті. 3 липня розмістять дані по останньому ЗНО - всесвітня історія. Узагальнені результати по навчальним закладам і місту в цілому стануть відомі наприкінці січня-початку вересня, розповіла головний спеціаліст відділу освіти Тетяна Куслива.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии