У Всесвітній день здоров`я на Луганщині проведуть інформаційну акцію з пропаганди профілактики інфарктів, інсультів та здорового способу життя

7 квітня 2013 року проводиться Всесвітній день здоров`я. Темою цьогорічного заходу була обрана гіпертонія (гасло цього дня – «В безпеці артеріального тиску - порятунок життя»).

Гіпертонія - високий кров’яний тиск - підвищує ризик інфаркту, інсульту та ниркової недостатності. Неконтрольована гіпертонія може також призводити до сліпоти, аритмії та серцевої недостатності. Ризик розвитку цих ускладнень зростає при наявності інших серцево-судинних факторів ризику, таких як діабет. У кожної третьої дорослої людини у світі розвивається гіпертонія. Частка людей з гіпертонією з віком зростає - від однієї людини до десяти у віці від 20-40 років, до п`яти з десяти у віці від 50-60 років.

З метою виконання «Регіональної цільової комплексної програми розвитку системи охорони здоров`я Луганської області», 7 квітня 2013 року спільно з медичними працівниками буде проведено у навчальних закладах інформаційну акцію з пропаганди профілактики інфарктів, інсультів та здорового способу життя.

 

Управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації 

Последние комментарии