Реалізація принципу гласності — першочергове завдання кожного працівника прокуратури

5 березня 2013 в прокуратурі Луганської області обговорили стан інформаційного забезпечення та взаємодії органів прокуратури із засобами масової інформації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

На розгляд оперативної наради винесено питання щодо стану реалізації принципу гласності в діяльності органів прокуратури області.

На нараду запрошені заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів, зональні прокурори, прокурори районного рівня.

З метою додержання вимог наказу Генерального прокурора України №11гн від 14.07.2006 року «Про організацію роботи органів прокуратури України з реалізації принципу гласності», прокурором області, Анатолієм Мельником, вжито низку організаційних та кадрових заходів. Зокрема, вирішено питання про заміщення вакантної посади прес-секретаря прокурора міста Луганська, підписано нове розпорядження про організацію роботи щодо висвітлення діяльності органів прокуратури в засобах масової інформації.

Все це зроблено з єдиною метою – підвищення рівня організації роботи органами прокуратури області щодо реалізації принципу гласності.

На останній оперативній нараді з аналогічного питання, прокурором області, Анатолієм Мельником, доведено вимоги до організації роботи з реалізації принципу гласності і результати на рівні обласного апарату вже відчутні.

Є окремі позитиви і на районному рівні. Активізовано діяльність на цьому напрямі у прокуратурах міст Луганська, Красного Луча, Лисичанська, Сєверодонецька. Як зазначив Анатолій Мельник, взаємодія із засобами масової інформації – це дієвий важель у забезпеченні законності.

Об’єктивне інформування суспільства та формування позитивної громадської думки про роль органів прокуратури у регіоні – першочергове завдання кожного працівника прокуратури.
Результати роботи, які реально вплинули на зміцнення законності та правопорядку на місцях невідклаlно висвітлюватимуться у засобах масової інформації.

Громадяни повинні знати, що ситуація із забезпечення у державі законності та правопорядку контролюється органами прокуратури, і бачити реальні результати та здобутки на цьому важливому напрямку роботи.

«Засоби масової інформації, з одного боку, акумулюють досвід і волю мільйонів, а з іншого – впливають не тільки на свідомість, але й на вчинки та групові дії людей. У зв’язку з цим, справді, роль засобів масової інформації величезна», - зазначив прокурор Луганщини.
Вирішальним у цьому процесі є об’єктивне інформування громадськості про досягнення прокуратури у справі утвердження законності, боротьби зі злочинністю, захисту прав громадян та інтересів держави. І робота у даному напрямку повинна удосконалюватись.

Последние комментарии