Понад 163 млн. грн. надійшло до бюджету ресурсних і рентних платежів

За словами начальника управління оподаткування юридичних осіб ДПС у Луганській області Ігоря Яцуненка, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися майже на 47 млн. грн., або більше, ніж на 40 відсотків.

Податківець звернув увагу платників збору за спеціальне використання води на зміни, які внесено до Податкового кодексу України. «Відповідно до нововведень, - зазначив Ігор Яцуненко, - не є платниками збору ті, хто використовує воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб. До речі, під терміном „санітарно-гігієнічні потреби” слід розуміти використання води в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному стані».

Отже, водокористувачі, визначені п. 323.2 ст. 323 Податкового кодексу, починаючи з 1 липня 2012 року не є платниками збору за спеціальне використання води, якщо обсяги такої води були використані ними для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб.

«Якщо обсяги води були використані на інші потреби, то водокористувачі сплачують збір за спеціальне використання води на загальних підставах за весь обсяг фактично використаної води. При цьому податкова декларація зі збору за спеціальне використання води подається за результатами звітних податкових періодів 2012 року», - зауважив начальник управління.

Нагадаємо, в області зареєстровано майже 4 тис. платників ресурсних і рентних платежів.

Прес-служба ДПС у Луганській області

Последние комментарии