«Питання щодо судового розгляду справи стосовно Р.Білоцерківської може розв’язатись найближчим часом", — зазначив прокурор Луганської області

Прокурор Луганської області М.Бескишкий 3 червня 2012р. провів дві зустрічі з представниками декількох громадських організацій. Йшлося про судовий розгляд кримінальної справи стосовно громадянки Р. Білоцерківської.

Сторони дійшли порозуміння щодо необхідності об’єктивного та всебічного судового розгляду справи, додержання конституційних прав учасників кримінального судочинства.

М.Бескишкий висловив думку, що він не вбачає підстав для обрання арешту, на даний час як запобіжного заходу для Р. Білоцерківської. Місце її перебування відоме, раніше вона не притягувалася до кримінальної відповідальності. Тому державним обвинувачем у справі внесено клопотання щодо скасування раніше обраного запобіжного заходу, та обрання заходу, не пов’язаного з позбавленням волі. 

Представники громадських організацій визнали принципову позицію прокуратури в питанні зміни запобіжного заходу, а також зусиль щодо оперативного розгляду кримінальної справи, завершення її з урахуванням прав сторін.

«Фактично, питання може розв’язатись найближчим часом, вірогідніше 5 червня, за умови явки Р. Білоцерківської до суду», — зазначив він. 

Прокурор області запевнив, що з метою всебічного, повного і об’єктивного дослідження обставин справи, її розгляд знаходиться на особливому контролі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

Последние комментарии