Про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг ЖКГ

До уваги мешканців міста!

Згідно з п. 14 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого ПКМУ від 21.10.1995 р. №848 (в редакції ПКМУ від 22.09.1997 р. №1050 із змінами та доповненням), перерахунок субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється у разі встановлення рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради дати початку (закінчення) опалювального періоду, що відрізняється від дати початку (закінчення) опалювального сезону, на який розраховується субсидія, визначеної цим пунктом.

Згідно з роз'ясненням Мінсоцполітики, наданим листом від 17.10.16 р. №15185\0\14-16\5, Постанова від 09.12.1999 р. №2246 “Про затвердження Правил надання населенню послуг з газопостачання”, де був визначений опалювальний період з 1 жовтня до 30 квітня, втратила чинність, тому розрахунок субсидії, як для централізованого так і індивідуального опалення (газового та електричного), у місяцях початку та закінчення опалювального періоду необхідно здійснювати з урахуванням дати його початку та закінчення, що встановлюється рішенням виконавчого органу сільської селищної, міської ради або місцевої держадміністрації.

Тому, згідно з рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради від 06.04.2017 р. №184, опалювальний період закінчився 1 квітня 2017 р., як для користувачів централізованого теплопостачання так і індивідуального (автономного) газового та електричного опалення.
Управлінням праці та соціального захисту населення виконано перерахунок субсидій, діючих у квітні 2017 р. для користувачів, які мешкають у будинках з централізованим теплопостачанням та в будинках (квартирах) з індивідуальним газовим (електричним) опаленням без збереження розміру обов'язкової частки плати. 

Звертаємо увагу, що призначення субсидії після її закінчення на новий термін подовжується автоматично, якщо інше не обумовлено чинним законодавством.

 

Управління праці та соціального захисту населення

Последние комментарии