Порушників норм законодавства про працю вже виявляють

За оперативною інформацією Державної служби України з питань праці (Служба), у результаті перевірки однієї з організацій Київської області було виявлено численні порушення норм законодавства про працю та складено протокол про адміністративне правопорушення відносно керівника підприємства.

Як зазначають у Службі, за перший місяць 2017 р. виявлено факти порушення трудового законодавства роботодавцями у різних областях України. Серед найпоширеніших порушень, зафіксованих інспекторами, є неналежне оформлення трудових відносин з працівниками, незадовільні умови праці на підприємствах та порушення правил безпеки на виробництві.

З 2017 р. набрав чинності Закон № 1774-VIII, яким приведено поняття мінімальної заробітної плати у відповідність із європейською практикою та міжнародними нормами. Зокрема, цим Законом передбачено відповідальність за недопущення інспектора до проведення перевірки з питань дотримання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні — у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати (у 2017 р. – 9 600 грн).

Недотримання норм законодавства про працю призводить до порушення прав робітників, тінізації доходів населення та ухилення від сплати податків. Це негативно впливає на стан економіки держави та місцевих громад, стверджують експерти.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии