Огляд новин та законодавства за 30.01.17 — 03.02.17

До Верховної Ради України подано законопроект № 5716 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо припинення трудового договору та виплат належних працівникові сум у разі його смерті».

Як діяти, якщо до вас прийшли псевдоінспектори? Поради від Державної служби України з питань праці.

Скоригувати дисбаланс, що утворився між розмірами мінімальної заробітної плати, яка з початку поточного року становить 3 200 грн, та мінімальної пенсії, має законопроект  № 5724 «Про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (щодо підвищення мінімальної пенсії).

Як може зрости допомога при народженні дитини? Законотворці пропонують не лише збільшити розміри соціальної допомоги при народженні дитини, а й внести корективи в умови її призначення, що сприятиме поступовому вирішенню демографічної  проблеми в Україні.  

Податкове навантаження на «спрощенців» другої групи пропонують полегшити. Проект закону № 6004 про внесення зміни до пп. 2 п. 293.2 ст. 293 Податкового кодексу України (щодо зменшення фіксованої ставки єдиного податку для фізичних осіб — підприємців другої групи платників єдиного податку) перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Зареєструватися платником ПДВ буде простіше. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні».

Державне регулювання цін на ліки перенесли на 1 квітня. До Постанови про державне регулювання цін на лікарські засоби, яка  передбачала запровадження референтних цін  з 1 лютого поточного року, внесено зміни.

Хто потрапляє в поле зору перевіряльників? Територіальні відділення  Держпраці активізують співробітництво з обласними  управліннями ДФС та Пенсійного фонду щодо легалізації ринку праці. 

Декларацію з рентної плати подаємо за оновленою формою. Наказом Мінфіну України від 07.11.2016 р. № 927 внесено зміни до власного наказу від 17.08.2015 р. № 719, якими оновлено форму декларації з рентної плати.

Усі митні процедури в пунктах пропуску відслідковуватимуть в онлайн-режимі. Для цього у ДФС планують облаштувати всі пропускні пункти засобами відеоспостереження, записи з яких зберігатимуть  90 днів як своєрідну доказову базу.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии