Луганська обласна служба зайнятості провела дискусійну нараду «Вектори реформування служби зайнятості та консолідація зусиль соціальних партнерів»

Луганська обласна служба зайнятості провела дискусійну нараду «Вектори реформування служби зайнятості та консолідація зусиль соціальних партнерів»

19 січня 2017 року Луганський обласний центр зайнятості на базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості провів дискусійну нараду «Вектори реформування служби зайнятості та консолідація зусиль соціальних партнерів в умовах сучасних проблем ринку праці Луганської області». Захід пройшов за участю представників обласної служби зайнятості, місцевих органів влади, громадських організацій та ринкоутворюючих підприємств регіону.

В ході наради були розглянуті важливі питання щодо визначення та вдосконалення пріоритетних напрямків державного регулювання ринку праці та впровадження інноваційних підходів в організації діяльності Луганської обласної служби зайнятості щодо розширення співпраці з роботодавцями та посилення індивідуалізації  задоволення потреб роботодавців. Йшлося про тенденції на ринку праці області та напрямки подальшого розвитку служби зайнятості, пріоритетними засадами якого є укріплення соціального діалогу та партнерства задля вирішення проблем зайнятості населення Луганської області.

Заступник директора Луганської обласної служби зайнятості Олена Шуліка розповіла про підсумки роботи 2016 року регіональної служби зайнятості та плани на майбутнє, реорганізацію та запропоновані зміни в законодавстві. Було наголошено що сьогодні державна служба зайнятості обрала курс на перетворення в сучасну сервісну установу з максимальним використанням онлайн-ресурсів та дистанційних форм надання послуг клієнтам. Не чекаючи відповідних законодавчих змін, Луганська обласна служба зайнятості впроваджує нові форми роботи як з безробітними, так і з роботодавцями області, покращує свої сервіси, освоює новітні технології.

Особлива увага присутніх була зосереджена на проблемах розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні, які в умовах припинення діяльності крупних підприємств області є дуже нагальними, підтримці підприємницької ініціативи серед безробітних, розширенні можливостей здійснення професійної підготовки та перепідготовки населення з метою збалансованості професійно-кваліфікаційного попиту та пропозиції на регіональному ринку праці, в тому числі з використанням електронних сервісів та технологій дистанційного навчання. Під час дискусії були обговорені та визначені найбільш актуальні напрямки покращення взаємної співпраці сторін соціального партнерства, а саме у питаннях легалізації праці в умовах підвищення мінімальної заробітної плати. Учасники наради, зокрема представники громадських організацій, взяли активну участь в обговоренні  проблем щодо легалізації найманих працівників. О. Шуліка  закликала роботодавців зробити крок назустріч суспільству – легалізувати найманих працівників та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах».

Зустріч пройшла у формі діалогу, результатом якого стало напрацювання пропозицій до змін чинного законодавства у сфері зайнятості та досягнення порозуміння щодо побудови конструктивної співпраці, яка сприятиме знаходженню точки дотику в сфері вирішення питання зайнятості населення.

  

Для уточнюючої інформації звертатися до Луганського обласного центру зайнятості: відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи (06452) 2-19-03.

Последние комментарии