З початку року до митного реєстру внесено 380 об’єктів інтелектуальної власності

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби Українистаном на 1 грудня поточного року у митний реєстр за заявами правовласників внесено 3296 об’єктів інтелектуальної власності. З них 380 ­– внесено з початку цього року. Про це повідомив директор Департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Василенко.

За його словами, за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності протягом січня-листопада цього року митницями зафіксовано 6440 випадків призупинення митного оформлення.

За вказаний період порушено 15 справ про порушення митних правил за фактами ввезення та вивезення товарів з порушенням таких прав на загальну суму близько 2 млн. гривень.

Для сприяння захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення через митний кордон України товарів, що містять географічні зазначення, ДФС забезпечує ведення митного реєстру об’єктів права інтелектуальної власності на підставі заяв правовласників.

Порядок реєстрації у митному реєстрі об’єктів права інтелектуальної власності, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 648, у додатку до якого наведено форму відповідної заяви.

Для забезпечення належного рівня захисту географічних зазначень, які походять з території Європейського Союзу, ДФС має отримати заяви від власників прав на географічні зазначення. Така заява також може бути подана до ДФС як групою представників виробників товарів із географічним зазначенням, так і особою, яка має право використовувати географічне зазначення.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии