У Старогнатівці відбувся потужний мінометний обстріл противника– полковник Олександр Мотузяник

Київ, 24 січня 2016 року – За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 отримали поранення. На Маріупольському напрямку всі обстріли противника були прицільними. «У Мар’їнці працювали ворожі снайпери. Окрім цього, ворог застосував стрілецьку зброю та гранатомети. У Старогнатівці відбувся потужний мінометний обстріл противника. Також НЗФ порушили режим тиші у Широкиному», – повідомив Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту, окрім району Світлодарська. «Важке озброєння противник не застосовував. Найбільшу кількість ворожих обстрілів припадає на район Донецького аеропорту. В Опитному та Зайцевому наші військові потрапили під вогонь снайперів бойовиків», - розповів речник АПУ з питань АТО. На Луганському напрямку вчора було спокійно. Натомість в небі поблизу с. Красна Талівка виявлено ворожий БПЛА, що вів розвідку на висоті 1000 м.  

Поліцейські затримали ще одного бойовика. «Встановлено, що бойовик постійно перебував у селі Новолуганське Артемівського району на Донеччині, яке, контролюється противником. Для його затримання правоохоронці створили умови, завдяки яким зловмисник опинився на лінії зіткнення, де і був затриманий. У ході допиту було встановлено, що з кінця травня 2014 року затриманий вартував на ворожому блокпості неподалік Дебальцевого. Однак через два тижні він розчарувався в ідеях «русского міра» та залишив ряди НЗФ», - зазначив полковник Мотузяник. 

«Правоохоронці продовжують вилучати нелегальну зброю. «Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією виявили у селі Хомівка Сватівського району Луганської області сховище з великою кількістю зброї та боєприпасів. З неї вони вилучили 3 ручні гранатомети, майже 200 боєприпасів до підствольних гранатометів, 55 ручних гранат і понад 7500 набоїв для стрілецької зброї», - розповів Олександр Мотузяник. Також нелегальну зброю та боєприпаси у цивільних було виявлено протягом минулої доби у Маріуполі, Добропіллі, Костянтинівці, Селідовому, Слов’янську та Першотравневому районі.

Прикордонники викрили канал переміщення до Чехії цигарок, які виробляються на окупованій території. «Встановлено, що з осені 2015 року всі контрафактні фабрики на непідконтрольній території перейшли під «шефство» ФСБ Росії. Російська спецслужба жорстко контролює, щоб прибуток від контрафактного виробництва сигарет спрямовувався на фінансування НЗФ, а не розкрадався», - підсумував свій виступ полковник Мотузяник.

 

Источник www.uacrisis.org

Последние комментарии