Пожежу на арсеналі локалізовано. Триває відновлення інфраструктури та житлового фонду Сватового

Станом на 9-ту ранку 31 жовтня 2015 у м. Сватове, що на Луганщині – стабільно. Продовжує роботу оперативний штаб з представників МО України, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області Руслана Ткачука.

Протягом минулої ночі зафіксовано 6 вибухів (3 – малих та 3 – великих). Останній стався о 8-30 ранку. За оцінками експертів здетонував снаряд калібром 122 мм. Територія арсеналу вкрита шаром попелу понад 3 м, що ускладнює роботу з зачистки — видаленню вибухонебезпечних предметів. Попіл тліє, тому пожежа локалізована, але до кінця не ліквідована. Триває робота з тушіння пожежі за допомогою спеціалізованої броньованої військової техніки з метою убезпечення особового складу від осколків.

На цей час зроблено оцінку 40% будівель. Встановлено, що 118 споруд потребують заміни шиферу,  169 – потрібно засклити. У Сватовому пошкоджено школу мистецтв, будівлю пенсійного фонду, будівлю міської ради, гімназію, одну загальноосвітню школу, центр розвитку дитини, школу-інтернат.  

В оперативний штаб з ліквідації пожежі, який працює цілодобово надходять звернення не тільки з Луганщини, але й з усіх куточків України. Запитують, чим можна допомогти. Зокрема, з Харкова вже вирушили будівельні бригади, які допомагатимуть у відновленні інфраструктури та житлового фонду. Відгукнулись всі міжнародні організації. Вони забезпечуватимуть поставку шиферу, скла, промислового дерева, цементу тощо.

За координації групи цивільно-військового співробітництва до ремонту будівель у Сватовому залучено 100 військовослужбовців. Серед їхніх завдань – школа №8, міська лікарня та місцева школа-інтернат.

Щодо електропостачання, то станом на 31.10 без електропостачання знаходиться 400 абонентів. Пошкоджено 3 лінії потужністю 10 кВТ, 2 лінії по 35 кВт, обезточено 18 трансформаторних підстанцій. Обсяги пошкоджень будуть визначені після розмінування.

Щодо газових систем, то рішенням штабу з НС їх було відключено у 12 населених пунктах, в тому числі й у самому Сватове. Без газопостачання залишалось 11 619 абонентів. Вчора, 30.10, у зв’язку з частковою локалізацією пожежі на арсеналі відновлено подачу газу 9 селам та психіатричній лікарні. Таком чином, станом на 9-00 підключено 2 454 абонентів. Тривають роботи з відновлення газопостачання у самому Сватовому. Обстежується підземний газопровід високого тиску. До роботи залучено 150 спеціалістів та 15 одиниць спецтехніки. Газове управління м. Сватове зруйноване повністю.

Водопостачання міста відновлено у повному обсязі.

Последние комментарии