На Луганщині – тиша. Сили АТО проводять кропітку підготовку до відведення озброєння

За останню добу станом на 7-му ранку 2015 року на Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках вздовж лінії розмежування дотримувався режим припинення вогню. Тиша.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Триває підготовка до відведення бронетехніки та озброєння. Складаються та узгоджуються з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ списки озброєння та бронетехніки. Підрозділи ЗС України, дислоковані на Луганщині, отримали 14 діб на виконання регламентованих доповненнями Мінських угод дій. Очікується, що фізичне відведення озброєння розпочнеться завтра. Першими відійдуть танки. Для них уже визначено маршрути та полігони зосередження. Вони у повній мірі відповідають міжнародним домовленостям та забезпечують можливість маневру у разі порушення режиму припинення вогню протилежною стороною.

Окрім цього на передовій відпрацьовується складна система заміни танків та артилерії на ПТУРи. По новому визначаються сектори стрільби, вдосконалюється система сповіщення – робиться все необхідне, аби не знизити вогневої потужності.

З відведення озброєння на Луганщині (у командуванні сектору «А» обіцяють, що зроблять це швидше ніж за 14 діб) розпочнеться почергове відведення бронетехніки та озброєння у секторах «С», «Б» та «М».

Последние комментарии