«Увага! Діти на дорозі!»

«Увага! Діти на дорозі!»

Практично позаду літні канікули. Протягом трьох місяців діти трохи забули дорожню грамоту, тому дорослі учасники дорожнього руху зобов'язані більше приділяти увагу питанням безпеки. Пояснювати малюкам, як правильно переходити дорогу, особистим прикладом закріплювати безпечні навички в дорожньому русі.

Водії повинні розуміти, що їх обов'язок бути обережніше не лише поблизу дитячих навчальних установ і в районах дії дорожнього знаку «Діти!» , але і в районах нерегульованих пішохідних переходів. Чужих дітей не буває і тому ми всі у відповіді за їх безпеку.

Багато батьків в ці дні зайняті підготовкою малечі до школи. Державтоінспекція Луганської області також рекомендує батькам при покупці ранців, кросівок, верхнього одягу, головних уборів обов'язково зробити свій вибір на користь речей з світловідбиваючими елементами. Адже світловий день скоро буде дуже коротким і дітям доведеться йти по проїжджій частині в умовах обмеженої видимості. Дослідження в області безпеки дорожнього руху переконливо свідчать, що фігурка дитини стає на дорозі в десятки разів помітнішою, якщо на взутті та одязі є фрагменти світловідбивання, тим більше, що зараз виробники охоче обладнують, особливо спортивне взуття, такими спеціальними наклейками.

Перш ніж дитина сама почне ходити до школи, пройдіть з нею безпечний маршрут від будинку до школи і закріпіть ці знання неодноразово. Також рекомендуємо кожній сім'ї, де є діти , проводити постійну роз'яснювальну роботу з Правил дорожнього руху, інакше дитина буде осягати ази дорожньої грамоти на власному, на жаль, іноді сумному досвіді.

В обов'язковому порядку при пересуванні на автомобілі, необхідно пристібати дітей ременями безпеки, в тому числі і дітей, які знаходяться на задньому сидінні, не забувати про неухильне дотримання вимог п.21.11 Правил дорожнього руху, які категорично забороняють перевозити неповнолітніх, які не досягли 12-річного віку або якщо їх зріст менше 145 см на передньому сидінні.

Знаходження в салоні автомобіля, автобуса або мікроавтобуса дітей зобов'язує кожного водія бути більш зібраними і відповідальними за кермом.

Загалом кожен дорослий учасник дорожнього руху повинен пам'ятати «Увага! Діти на дорозі!»

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

 #

А "зебры" обновить и знаки

А "зебры" обновить и знаки переходов поставить хотя бы возле школ слабо?

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии