Для охорони правопорядку у святкові дні буде залучена максимальна кількість особистого складу органів внутрішніх справ

Для охорони правопорядку у святкові дні буде залучена максимальна кількість особистого складу органів внутрішніх справ

На сьогоднішньому брифінгу в облдержадміністрації йшлося про кримінальний стан на території Луганської області та заходи із забезпечення громадського правопорядку під час проведення обласних урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці незалежності України. Про це розповіли заступник начальника Управління карного розшуку ГУМВС України у Луганській області, підполковник міліції Віталій Тарасов та т.в.о. заступника начальника слідчого управління ГУМВС України у Луганській області, полковник міліції Микола Шевердін, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Віталій Тарасов підкреслив, що органами внутрішніх справ області реєструються усі злочини, які скоєні як на території області, контрольованій Україною, так і на тимчасово окупованій території.

Було зазначено, що пріоритетними напрямами діяльності органів внутрішніх справ є розкриття злочинів проти людини, розкриття незаконного заволодіння транспортними засобами. Вже повернуто законним володарям 63 транспортної одиниці.

Також особлива увага приділяється питанням незаконного обігу та володіння зброєю. На цей час відкрито 272 кримінальних проваджень, 160 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності.

Протидія злочинній діяльності незаконних збройних формувань – це також провідний напрям діяльності правоохоронців. З початку 2015 року відкрито 593 кримінальних провадження та задокументовано 25 фактів фінансування незаконних збройних формувань.  

Проблемне питання, яке стоїть на особливому контролі, – це вчинення злочинів військовослужбовцями та представниками добровольчих батальйонів. На сьогодні зареєстровано 60 кримінальних правопорушень. Нещодавно була затримана злочинна група з 11 осіб, до складу якої входили бійці добровольчих підрозділів та особи, які прикривались їх ім’ям. За скоєні дії їм інкримінують статтю «бандитизм».

Під час брифінгу було порушено питання профілактики правопорушень серед військовослужбовців. Зауважено, що цим займається військова служба правопорядку, з якою тісно взаємодіють органи внутрішніх справ області.

Для охорони правопорядку у святкові дні буде залучена максимальна кількість особистого складу органів внутрішніх справ, який переведено на посилений режим несення служби. Під посиленою охороною будуть соціально важливі та стратегічні об’єкти, створено спеціальну групу експертів вибухотехніків та додаткові мобільні слідчо-оперативні групи.

Микола Шевердін у своєму виступі закликав населення до взаємодії та інформування відповідних силових структур про відомі факти правопорушень. 

Последние комментарии