Завершився перший етап проекту «Рука допомоги Україні»

Перший етап проекту «Рука допомоги Україні», що реалізується БФ «Надія по всьому світові» у співпраці з “HOPE worldwide of Canada” завершився. Перший етап розпочався в травні і складався із навчального курсу для тренерів (практикуючих психологів і психотерапевтів), який відбувся 22-24 травня 2015 року, і курсу терапевтичних занять з дітьми, травмованими війною на Сході України, та їх батьками, який тривав з 30 травня по 20 червня 2015 року.

Навчальний курс тривав протягом трьох днів, під час яких учасники навчилися використовувати методику «Діти і війна. Техніки зцілення» у роботі з травмованими дітьми. Після навчання команда психологів відпрацювала програму протягом семи терапевтичних занять з дітьми у тимчасовому таборі для переселенців (внутрішньо переміщених осіб), розташованому на території відпочинкового комплексу «Тетерів» у Коростишеві (Житомирська область).

Терапевтичні заняття були направлені на те, щоб навчити дітей справлятися із нав'язливими спогадами і кошмарами, використовувати різні методи дихання і розслаблення. Команда працювала з трьома віковими групами дітей (6-8 років, 9-11 років, 12-18 років; 8-10 дітей у кожній групі) і однією групою батьків (6 дорослих), щоб надати їм навички психологічної самодопомоги для ефективного подолання травматичного досвіду і страхів.

Члени команди психологів отримали сертифікати від БФ «Надія по всьому світові», “HOPE worldwide of Canada” та Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії про участь у навчальному тренінгу в рамках проекту.

Другий етап проекту розпочнеться у вересні 2015 року. Під час другого етапу проекту команда психологів проведе 15 тренінгів «Діти і війна. Техніки зцілення» для психологів, педагогів, соціальних працівників та волонтерів по всій Україні. Команда також проведе низку курсів терапевтичних занять для дітей, травмованих війною на Сході України, і їхніх батьків, які тимчасово проживають в таборах для внутрішньо переміщених осіб у різних регіонах України. У випадку успішної кампанії зі збору коштів у Канаді, проект «Рука допомоги Україні» надасть допомогу більш ніж 5000 дітей.

 Про проект «Рука допомоги для України»

Благодійний проект «Рука допомоги Україні», створений і розпочатий БФ «Надія по всьому світові» спільно з “HOPE worldwide of Canada” з метою допомогти дітям справлятися з психологічними ефектами війни на Сході України. Команда проекту планує підготувати 300 психологів, соціальних працівників і педагогів, навчити їх працювати з травмованими дітьми та їхніми батьками, використовуючи методику «Діти і війна. Техніки зцілення». Цільовими аудиторіями проекту є внутрішньо переміщені особи (ВПО), які живуть у тимчасових таборах (Черкаси, Коростишів, Курахове, Комсомольськ , Кременчук).

Последние комментарии