Як не потрапити в ДТП у спеку

Як не потрапити в ДТП у спеку

Є кілька секретів, які можуть допомогти водієві з найменшими "втратами" перенести поїздку на автомобілі під час сильної спеки.

Дія спеки на організм схоже на дію алкоголю - швидкість реакції людини на неординарну ситуацію на дорозі зменшується, що збільшує небезпеку виникнення ДТП.

ДАІ закликає водіїв бути уважнішими на дорозі в спеку і возити з собою питну воду.

Багато водіїв навіть не замислюються про те, що спекотна погода негативно впливає на їх реакцію і може спровокувати аварію. На всіх людей висока температура діє розслабляючи, пильність притупляється, особливо при багатогодинному стоянні в автомобільних "пробках".

Крім того, не варто забувати і про те, що спека може спровокувати загострення різних хронічних захворювань, сильні головні болі, загальне погіршення самопочуття. При найменшому нездужанні потрібно негайно зупинитися, випити води, вмитися, при необхідності прийняти ліки. Якщо стан не покращиться, то повертатися за кермо і самостійно продовжувати шлях не варто.

Співробітники ДАІ рекомендують у спекотну погоду обов'язково возити в машині кілька пляшок прохолодних напоїв, особливо, якщо в салоні знаходяться діти, а також додати в аптечку лікарські засоби. Крім того, слід правильно вибирати і час для тривалих поїздок - найкраще їх здійснювати або рано вранці, до спеки, або вже ввечері, коли спека спаде.

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

Последние комментарии