В Сєвєродонецьку проведена міська екологічна естафета «Блакитне намисто України»

В Сєвєродонецьку проведена міська екологічна естафета «Блакитне намисто України»

Вже сьомий рік поспіль Сєвєродонецькі школи приймають участь у міській екологічній естафеті «Блакитне намисто України», яка заснована та традиційно відбувається навесні у СЗШ №18 за сприяння Сєвєродонецького міського відділу освіти та комунальної установи Сєвєродонецький Методичний центр.

Ідея створення цього проекту для педагогів 18-ї школи не випадкова. Як зазначила директор школи Наталія Фоменко, навчальний заклад системно працює над реалізацією проблеми формування культури здоров’я підростаючого покоління – здоров’я духовно-морального, фізичного, психологічного, екологічного. Виховуючи юних патріотів своєї Батьківщини, школа долучає учнів до соціально значущих проектів. Таким проектом міського рівня стала екологічна естафета «Блакитне намисто України».

Цього року в ній прийняли участь 18 шкіл міста. Колектив СЗШ №18  створив атмосферу пізнавальної активності, кожна команда мала можливість реалізувати здібності в інтелектуальних змаганнях, творчих конкурсах, відчути свою значущість в природному середовищі рідного краю,  усвідомити відповідальність за те, що відбувається навколо дитини і наслідок її дій у довкіллі. 

На урочистому відкритті заходу начальник комунальної установи Сєвєродонецький методичний центр Ліна Гонтаренко привітала учасників, які небайдужі до глобальних проблем світу і наголосила на великій значущості виховання екологічної культури у підростаючого покоління. Методист СМЦ Лілія Князєва побажала учасникам змагань сприятливого клімату. Адже естафета відбувається напередодні Міжнародного дня захисту клімату. 

У ході змагань учасники продемонстрували свої знання та кмітливість в різних шкільних предметах, до яких інтегровано проблеми екології. Кращі результати у математиці виявила команда СЗШ №6, у біології та екології – команда СЗШ №20, у хімії та екології – команда СЗШ №15, у конкурсі з української філології – команда СЗШ №8, у літературній вікторині перемогла команда СЗШ №4, кращі знання з фізики та екології показала команда СЗШ №10, з основ здоров’я – команда СЗШ №5, з іноземної мови – команда СЗШ №1, з українського народознавства – команда СЗШ №16, кращі знання з правових знань представила команда СЗШ №12, найспритнішими спортсменами виявилася команда школи №7, а у конкурсі кращих виконавців української пісні перемогла команда НВК «Гармонія». 

Усі команди були поділені на дві підгрупи. За загальними результатами третє місце поділили команди Сєвєродонецького колегіуму та СЗШ №13, друге місце – команди гуманітарно-естетичної гімназії та СЗШ №11, перше місце у VII екологічній естафеті поділили команди СЗШ №17 та СЗШ №18. Усі команди були нагороджені грамотами, а переможці – золотими, срібними і бронзовими медалями.

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии