На Луганщині підбили підсумки конкурсу «Чому я поважаю професію військового»

На Луганщині підбили підсумки конкурсу «Чому я поважаю професію військового»

У Луганській області завершився перший обласний учнівський конкурс «Чому я поважаю професію військового». Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Ініціаторами та співзасновниками конкурсу виступили Всеукраїнська громадська організація «Кадетська співдружність» та громадська організація «Громадянський Корпус» (м. Київ). У Луганській області конкурс провели Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації та Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Творчий конкурс тривав з 11 березня по 12 квітня 2015 року, у якому взяли участь 4660 учнів з 242 навчальних закладів регіону. 

У рамках конкурсу учні малювали малюнки на військово-патріотичну тематику, складали вірші, створювали презентації, готували нариси до стіннівок, знімали відеосюжети та писали твори-роздуми. Згідно з положенням про конкурс учасники змагалися у своїй віковій категорії за номінаціями: 1. «Свій рідний край люби і захищай» – 3 – 4 класи; 2. «Вірні сини Вітчизни» – 5 – 8 класи; 3. «Маю честь» – 9 – 11 класи.

На розсуд журі обласного етапу конкурсу представлено 24 малюнки, 21 вірш, 20 презентацій, 17 нарисів, 14 творів-роздумів, 13 відеосюжетів. У роботах учні зверталися до теми сучасних бойових дій на теренах Луганщини й Донеччини, а також до історії Другої світової війни.
«Деякі твори надійшли від дітей, які віч-на-віч зіткнулися з особистими втратами: втратами близьких або вимушеною розлукою з близькими, втратою житла або неможливістю туди повернутися, – розповіли члени журі. – Від їхніх емоційних робіт з’являлися сльози на очах».
Усього визначено 24 переможці конкурсу в Луганській області. Несподіванкою стала активна участь дівчат у конкурсі «Чому я поважаю професію військового»: більше половини переможців (15 осіб) саме дівчата.

Переможці конкурсу в кожній номінації серед учнів 5 – 8 та 9 – 11 класів отримають нагороду: поїздку до м. Києва, яка передбачає проживання в Київському військовому ліцеї ім. І.Богуна, безкоштовне харчування та екскурсії столицею. Кращі роботи учасників конкурсу також будуть відзначені спеціальними призами.

Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться 22 квітня 2015 року в м. Сєвєродонецьку.

Последние комментарии