Сєвєродонецькі школяри відвідали Свистунівський фестиваль, що відбувся в місті Сватове

Сєвєродонецькі школяри відвідали Свистунівський фестиваль, що відбувся в місті Сватове

9 березя 2015 року, активісти ГО "Відродження сходу" разом з сєверодонецькими школярами - призерами літературного конкурсу "Ми - єдина країна", на запрошення голови Сватівської "Просвіти" Євгена Дзюби відвідали Свистунівський фестиваль, що відбувся в місті Сватове.

Про це повідомляє ГО "Відродження сходу".

В рамках цього фестивалю проводився літературний конкурс, присвячений Шевченківським дням, в якому діти, що ми привезли, теж взяли участь. Конкурс проходив в 3-х номінаціях, наші учасники отримали дипломи, призи, а також грошові винагороди в розмірі 300 грн в конкурсі вишиванок. Це - Олександр Пінковський, Вероніка Замошнікова, Микита Подлєсний.

Декілька учасників від сєвєродонецької делегації отримали спеціальні призи від ГО "Громада розвитку Лисичанська", це здебільшого шоколадні скульптурки зображенням Шевченка, а одна учасниця - Вероніка Замошнікова, навіть отримала в подарунок картину! За що ми висловлюємо велику подяку цій громадській організації.

На жаль, на конкурсі не було номінації, де б читали виключно авторські вірші, хоча коли нас запрошували, ми зрозуміли, що третя номінація буде присвячена саме авторським віршам про Україну, про Шевченка, про рідний край. Адже всі діти, яких ми привезли на конкурс, це талановиті поети-початківці, які пишуть власні чудові патріотичні вірші й читали їх сьогодні зі сцени Сватівського будинку Культури. Але в третій номінації перемогу віддали дітям, які читали не свої вірші. Від нашої делегації переможне друге місце й грошову винагороду 600грн отримав Подлєсний Микита в першій номінації - вірш Шевченка на соціально-політичну тематику. 

Висловлюємо подяку організаторам Свистунівського фестивалю, зокрема Євгену Дзюбі, а також всім спонсорам.

На фото: Призери літературного конкурсу на кращий авторський вірш "Ми - єдина країна", що був організований ГО "ВІДРОДЖЕННЯ СХОДУ" до Дня Соборності України, 9 березня 2015р взяли участь у Свистунівському фестивалі в місті Сватове. Зліва направо: Олександр Пінковський, Катерина Широкова, Анастасія Дубинська, Вероніка Замошникова, Олена Рязанцева, Микита Подлєсний.

Последние комментарии